O2s

Hoe veilig liften

Liften kan worden gedaan als gevolg van verschillende redenen, zoals de auto gestopt met werken in het midden van de weg, je moet ergens naar toe en je hebt niet genoeg geld om te reizen en sommigen doen dit voor de lol in het bijzonder avontuurlijke mensen. Welke reden dan ook u voor liften, het belangrijkste wat je moet onthouden is om veilig te zijn. Je weet niet de mensen die je zal rijden met dat is waarom is het erg belangrijk om alert te zijn en jezelf voor te bereiden voor liften. Er zijn plaatsen waar liften is verboden. Vermijd liften op die plaatsen om problemen met de autoriteiten te voorkomen.

Hier zijn de dingen die je moet doen om veilig te liften:

  • Als u van plan bent te liften, het is beter te gaan met een vriend of een familielid. Dit is omdat het is gevaarlijker als je liften alleen vooral als je een vrouw bent. Breng een kaart, zodat u weet waar u naartoe gaat. Zorg ervoor dat u vertrouwd te raken met de kaart. Het is ook beter om een ​​pepperspray te brengen in het geval er iets ongewenst gebeurt.
  • Maak een teken dat aangeeft waar je naartoe gaat en make it visible. Vind een goede plek om te liften. Wees niet te dicht bij de weg naar een ongeval te voorkomen. Zorg er echter voor dat de bestuurder in staat zal zijn om je te zien. Kies een goed verlichte plek met meerdere auto's passeren langs de weg. Dit zal niet alleen laat de machinist in staat om je te zien, maar maakt het ook veiliger voor u om te wachten dan dat je op een donkere plaats. De plek moet ook zorgen dat de bestuurder gemakkelijk stoppen en om u te laten liften stoppen.
  • Kleed u netjes zodat mensen niet bang zijn om uw rit te laten op hun auto. Als je je kleedt anders is het misschien moeilijk om iemand om u te laten rijden in hun auto, omdat ze zou kunnen denken dat je een slecht persoon. Vermijd het inlopen van sieraden dus niet te slechteriken te trekken. Echter, als je liften omdat uw auto gestopt met werken en je bent het dragen van sieraden, kunt u deze verwijderen en verberg ze in uw zak of bedek ze met je jas.
  • Als het regent, breng een paraplu of een regenjas, zodat je niet nat worden. Als je drijfnat, kunt u een harde tijd om een ritje te hebben omdat de zetels van de auto zou kunnen nat worden door jou.
  • Niet te veel mee bagage. Breng belangrijke dingen die u nodig heeft, waaronder ID's en credit card. Het is ook beter als je scant deze documenten, zodat u gemakkelijk toegang tot en afdrukken van de in het geval de originele documenten verloren gaan.
  • Zo veel mogelijk, rijd niet als er meerdere mensen op de auto. Kies een auto met alleen de bestuurder in. Ride op de passagiersstoel als je kunt en wees alert. Als je niet comfortabel voelt met de bestuurder, niet rijden.
  • Denk aan de nummerplaat en de details van de auto als het gezicht van de bestuurder. Tekst iemand onmiddellijk van waar je bent en de nummerplaat van de auto, zodat ze kunnen houden van je.
  • Praat met de bestuurder, terwijl op de weg, zodat je meer op hun gemak voelen met elkaar en ook om ervoor te zorgen dat u niet in slaap vallen. Je moet niet slapen terwijl op de weg met iemand die je niet kent.


Hoe veilig liften. Als u van plan bent te liften, het is beter te gaan met een vriend of een familielid.
Hoe veilig liften. Als u van plan bent te liften, het is beter te gaan met een vriend of een familielid.

Dit zijn de dingen die je moet onthouden veilig te zijn wanneer liften. Vergeet niet om alert te zijn en uw veiligheid in gedachten te houden, zodat u kunt naar uw bestemming te gaan zonder een probleem.