O2s

Hoe te paspoort te controleren

Een paspoort is uw belangrijkste ticket om te reizen en identificatie

Een paspoort is uw belangrijkste ticket om te reizen en identificatie. Het kan dienen als een geldig legitimatiebewijs in alle plaatsen waar je kunt gaan. Een paspoort van uw lokale overheid bevat basisinformatie over jezelf en de plaatsen die u hebt gereisd. Een paspoort is ook een boekje van herinneringen die postzegels dicteert de verschillende plaatsen waar je geweest te bevatten.

Als u om welke reden dan ook, wilt u uw paspoort te controleren, kan de onderstaande stappen als leidraad dienen.

  • Bepaal waar je staat ten aanzien van uw paspoort. Heeft u een aanvraag voor een paspoort of aangevraagd paspoort vernieuwing? Als u nog niet aangemeld voor een paspoort nog, kunt u een aanvraag indienen bij de dichtstbijzijnde paspoort agentschap, lokale rechtbank of postkantoor. U kunt ook in een bibliotheek als uw dichtstbijzijnde bibliotheek biedt deze service aan. Je moet pasfoto's tot het dossier voor een applicatie, die je kunt krijgen bij elke foto booth of fotowinkel. De foto booth of de fotowinkel moet een standaard grootte en witte achtergrond voor uw foto beschikbaar.
  • Als u een verlopen paspoort, kunt u een aanvraag voor paspoort vernieuwing door het krijgen van een ds-82 formulier en het verder te vullen voor het indienen van een paspoort agentschap. Het paspoort instantie moet een kopie van de DS-82 vorm in hun kantoor hebben. Je moet twee nieuwe pasfoto's aangesloten op uw DS-82 vorm te hebben.
  • Een oproep plaatsen. Wilt u uw paspoort te controleren, kunt u de Nationale Passport Information call center te bellen. Het nummer te bellen is 877-487-2778. Dit nummer verbindt je met een automatische teller dat uw paspoort status kan voor u de in het weekend. Als u liever een gesprek met een call center agent of operator, kunt u hetzelfde nummer, van maandag tot en met vrijdag te bellen, om 8.00 uur voor 8:00 pm. Ze hebben ook een nummer voor mensen die hebben gehoorproblemen. Dan nummer is 888-874-7793.
  • Meld u aan bij het ​​web. U kunt uw paspoort online te controleren. Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken website kunt u controleren uw paspoort status. Als u rechtstreeks naar de pagina, het adres is passportstatus.state.gov .

Hoe te paspoort te controleren. Bepaal waar je staat ten aanzien van uw paspoort.
Hoe te paspoort te controleren. Bepaal waar je staat ten aanzien van uw paspoort.

Of u nu van plan om snel te reizen of wilt u gewoon een paspoort bij de hand hebt, kunt u een aanvraag voor een paspoort en controleer de verwerking status aan de hand van de bovenstaande stappen. Paspoort verwerking duurt ongeveer vier tot zes weken. Als u het proces wilt haasten langs, kunt u betalen 45€ om uw paspoort vernieuwingsproces te versnellen. Uw paspoort is een van de belangrijkste documenten die je kunt krijgen voor een geldig legitimatiebewijs en voor het reizen doeleinden. Zonder een geldig paspoort, kunt u niet naar andere landen of kruisen andere staten, omdat de lokale autoriteiten te controleren op het bij aankomst. Zorg ervoor dat u uw paspoort te bewaren op een veilige plaats. Het verliezen van uw paspoort betekent dat te melden bij de autoriteiten en het krijgen van een nieuwe, en dit duurt nog vier tot zes weken. Na ontvangst van uw paspoort, zorg ervoor dat u Xerox kopieën van het document en bewaar ze op een veilige plaats.