O2s

Hoe om te rijden op de metro van Londen

Tarieven en navigatie op 's werelds grootste ondergrondse netwerk

Als u een bezoek Londen zult u waarschijnlijk nodig hebt om de London Underground, algemeen bekend als de Tube (waarschijnlijk omdat de meeste van de tunnels zijn rond) te gebruiken. The Underground is gravende zich een weg door de hoofdstad sinds 1863. De eerste treinen waren stoom aangedreven (stel je de geur en rook in de open rijtuigen). Elektriciteit kwam pas 1890. Meer dan 400 mijl van metrolijnen doorkruisen Londen met frequente treinen en het station stopt en vele interconnecties. Tot op zekere hoogte Londen is opgegroeid rond de metrostations en hun namen zijn geworden geïdentificeerd met hun gemeenten, zoals Leicester Square (uitgesproken lester) en Knightsbridge.

 1. De London Underground is een volledig geïntegreerd systeem (zoals de New York Subway en de Parijse metro), dus als je eenmaal onder de grond kunt u tussen de lijnen zo vaak als je nodig hebt om uw bestemming te bereiken. In tegenstelling tot deze (weliswaar kleinere) netwerken waar alle ritten kosten hetzelfde, ongeacht afstand, we hebben een ingewikkelde tariefstructuur gebaseerd op 6 concentrische zones. De Centrale Zone, of Zone 1, omvat de Houses of Parliament, Oxford Street en Buckingham Palace.
 2. Als je in Londen voor slechts een dag of zo, kunt u kopen 1 of 3 dagen Travelcards (geldig van 9.00 uur tot spits te vermijden) aan de zones waarin u wilt reizen te dekken. Travelcards kan ook gebruikt worden na 9.00 uur alle bussen, de Docklands Light Railway en National Rail-lijnen (na 09:30) binnen de zones. Als je moet reizen voor 9:00 uur, moet u de individuele enkele reis tickets te kopen.
 3. Travelcards hebben een magnetische strip en je ze gewoon in de sleuf aan de voorkant van het biljet barrière. Het ticket wordt gelezen en vervolgens opduikt uit een ander gleuf aan de bovenkant. Bij het verwijderen van het ticket, de slagboom geopend.
 4. Voor een langer verblijf zal betalen om te investeren in een oester photocard, die eruitziet als een creditcard en is voorzien van een microchip. Het slaat krediet en kan worden aangevuld op elk metrostation. Dit vereist een aantal foto-ID, die kunnen worden verkregen op elk Underground ticket office, dus jezelf arm met een aantal pasfoto's, al zijn er vaak foto stands rond (een paar van die echt werken). Oyster is veruit de goedkoopste manier om rond Londen als de dagelijkse bedrag dat u betaalt is afgedekt, ongeacht het aantal reizen die je maakt.
 5. Om een oester-kaart te gebruiken, druk deze tegen de gele kaartlezer en de slagboom gaat open en je kaart zal worden belast. Zorg ervoor dat u gebruik maken van de kaartlezer aan beide uiteinden van uw reis of je zal moeten betalen het maximumtarief - dus altijd check-in en check-out.
 6. Kinderen onder de 5 jaar reizen gratis en in de leeftijd van 5 tot 15 at ruwweg helft van de prijs, al zullen ze een identiteitsbewijs met foto nodig die kan worden verkregen bij de loketten. Kinderen komen ook in aanmerking voor Oyster-kaarten.
 7. Gebruik de routeplanner. Om uw weg te vinden in je nodig hebt om de Journey Planner, de iconische diagram van het Londense metronetwerk te gebruiken. Dit is een schematisch diagram, zodat afstanden tussen stations de Planner niet de werkelijke geografische afstanden.
 8. Er zijn 11 verschillende metrolijnen, variërend van de Bakerloo Line naar de Victoria Line, elk met een individuele kleur code.
 9. Verschillende lijnen dezelfde platforms voor een aantal stations, dus je moet ervoor zorgen dat je op de juiste trein. Kijk naar de indicator boven het hoofd van de bestuurder of op de overhead displays.
 10. Treinen in tegengestelde richting op dezelfde lijn worden meestal onderscheiden als Northbound of Southbound, Eastbound of Westbound dus het helpt om te weten welke kompas richting waarin u reist.
 11. Probeer niet te slim te zijn bij het ​​kiezen van de kortste route, wanneer daarmee veel veranderingen. Het is meestal sneller een omweg en het aantal knooppunten te minimaliseren.
 12. Een grote bron van verwarring is dat veel lijnen tak en niet alle treinen naar het einde van de regel, met name in de daluren. U moet uitkijken voor aankondigingen dat een trein de route zoals 'High Barnet via Charing Cross', een verwijzing naar de Northern Line beschrijven.
 13. Treinen rijden tot redelijk laat, ver na middernacht, maar het helpt om uit te vinden de tijd van de laatste Tube om te voorkomen dat een taxi of het Londense nachtbus, die mijn wilde tienerzonen weten als de rug van hun handen te navigeren.

Jonathan Priest heeft een passie voor Londen en geniet van het helpen van mensen om de vele geneugten te ontdekken.


www.creatieve-writer.com

Hoe om te rijden op de metro van londen. De london underground is een volledig geïntegreerd systeem.
Hoe om te rijden op de metro van londen. De london underground is een volledig geïntegreerd systeem.