O2s

Hoe maak je een volleybal te dienen

Volleybal serveren drijvers

Elke rally in volleybal begint met de service. De volleybal serveren is een zeer belangrijke vaardigheid om te leren. Het serveren is hoe je de bal in het spel gebracht, kan dat leiden tot het geven van uw team een ​​voordeel. Hoe effectief u te dienen resultaten in of u in staat bent om je team een ​​voordeel om de rally te winnen. Eenmaal ontwikkeld, vlotter bedient kan het bijzonder moeilijk maken voor tegenstanders te passeren en uitvoeren van een effectieve overtreding. Serving moet worden gezien als een kans om je tegenstander in het nadeel en is een volleybal vaardigheid die niet moeten worden genomen voor verleend.

De vlotter te dienen

 1. Sta in klaar positie. Stand comfortabel in een gespreide houding aan de voet van uw niet-hitting hand iets aan de voorkant. (Als je rechtshandig, moet je linkervoet in de voorkant.)
 2. Gooi de bal en neem een kleine stap. Toss Het is het meest kritische deel van de dienst. Als je rechtshandig bent, gooi het komt uit je linkerhand.

  Hoe maak je een volleybal te dienen. Sta in klaar positie.
  Hoe maak je een volleybal te dienen. Sta in klaar positie.

  Ten eerste, staan ​​met je arm gebogen op een comfortabele afstand van het lichaam weg. De arm moet worden bekleed met het slaan schouder.

  Houd de bal tot level schouder. Als u het ontwikkelen van een consistente gooien, zal je raken beweging altijd dezelfde die u toestaat om de ontwikkeling van de nauwkeurigheid portie.

  Het verplaatsen van uw hele arm, gooi de bal 12 tot 18 centimeter hoog. Je moet uitzoeken wat hoogte voor u geschikt is. Als gooi je te hoog is, dan moet je vertragen uw armswing en je zult waarschijnlijk verliest kracht en momentum. Als gooi je te laag is, zul je waarschijnlijk je armswing, die waarschijnlijk zal leiden tot controleproblemen haasten.

 3. Trek terug de elleboog. Voorafgaand aan de toss, kunt u rust je raken de hand op de top van de bal. Wanneer u gooien, is de elleboog buigt en de arm naar achteren getrokken (dit wordt vaak aangeduid als een pijl en boog terug te trekken). Zoals je gooien en trekken terug, het gewicht op je achterste voet.
 4. Maak contact. Als je door de bal contact, naar voren verplaats je je gewicht (misschien het nemen van een kleine stap). Wanneer de service voltooid is al je gewicht op je voorste voet.

  U wilt de bal contact op te nemen in het midden van je hand. Contact opnemen met de bal in het midden is de sleutel tot het bedienen van een goede drijver.

  Volleybal serveren drijvers. Gooi de bal en neem een kleine stap.
  Volleybal serveren drijvers. Gooi de bal en neem een kleine stap.

  Probeer de bal te dienen, zodat het niet draaien. Een bal die niet draaien zal veel meer kans om te drijven of "dansen in de lucht", waardoor het moeilijk voor tegenstanders te passeren. Deze "dansen" wordt vaak aangeduid als een "ball knuckle effect".