O2s

Hoe maak je een ontspannende voetbad

Een van de meest gekwelde delen van het lichaam zijn de voeten

Een van de meest gekwelde delen van het lichaam zijn de voeten. Ze dragen en ondersteunen het hele gewicht van het lichaam bij het lopen, vooral bij het opstaan. Taken die vereisen dat u op uw voeten de hele dag zijn vooral vermoeiend. Maar dankzij de moderne trends in de gezondheid en persoonlijke hygiëne, zijn voeten krijgen van de verwennerij en aandacht die ze verdienen. Een geweldige manier om uw voeten een pauze is om een ​​voetbad. Je hoeft niet om de dop van een veel geld voor dit als je weet hoe je een ontspannende voetbad in het comfort van uw eigen huis en het gebruik van ingrediënten die u waarschijnlijk in uw kast en de lokale kruidenier. Hier zijn een paar tips:

Hoe maak je een ontspannende voetbad. Je hebt een wastafel breed en stevig genoeg om je voeten bevatten en te worden ondergedompeld tot aan je enkels toe te staan.
Hoe maak je een ontspannende voetbad. Je hebt een wastafel breed en stevig genoeg om je voeten bevatten en te worden ondergedompeld tot aan je enkels toe te staan.

  1. Je hebt een wastafel breed en stevig genoeg om je voeten bevatten en te worden ondergedompeld tot aan je enkels toe te staan. Je moet ook over een liter warm water om het bassin te vullen tot aan je enkels, in aanvulling op een andere gallon koud water. Zorg er ook voor dat u uw handen op kleine kalk stenen of knikkers, etherische oliën of van theezakjes, baking soda, een kopje witte azijn, een kopje Epson zout en wat handdoeken. Zorg ervoor dat deze ingrediënten zijn binnen uw bereik wanneer u aan de slag.
  2. Zit in een gemakkelijke stoel en zet het bekken naar beneden voor je. Leg de knikkers of kleine kalk stenen op de bodem van het bassin. Zij zullen dienen als rollen die masseren je voeten als je week ze in later.
  3. Plaats de Epson zout, zuiveringszout en azijn inch Epson zout is goed voor het ontgiften van uw voeten, vooral na het dragen van schoenen de hele dag of ze bloot te stellen veel met open schoenen bij ruw weer. Epson zout heeft magnesium, die bekend staat voor het minimaliseren van ontsteking in moe, gestrest voeten. Baking soda is goed voor het verwijderen van de voet geuren en fungeert als een anti-bacterieel. Het zuur in azijn is een natuurlijke reiniger en ontsmettingsmiddel.
  4. Giet het hete water naar de Epson zout en bakpoeder op te lossen.
  5. Na het oplossen van deze, zet de theezakjes of voeg zes druppels of meer van de essentiële oliën. Als u gebruik maakt van theezakjes, laat ze steil voor een paar minuten, zodat u kunt meer thee te halen uit de theezakjes. Kamille, lavendel, pepermunt, theezakjes staan ​​bekend om hun ontspannende eigenschappen. Als u het gebruik van essentiële oliën, kunt u een in de varianten reeds genoemde. Lime, Ylang Ylang en Bergamot zijn onder andere varianten die ook ontspannende eigenschappen.
  6. Verwijder de theezakjes, als je ze gebruikt.
  7. Controleer het water. Ga voor de warmste temperatuur je kunt staan. Als u niet wilt wachten tot hij is afgekoeld, voeg koud water tot je de optimale temperatuur voor u.
  8. Nu voor het leuke gedeelte. Geniet van die vermoeide voeten in uw eigen zelfgemaakte voetbad! Rol de knikkers of kalk stenen onder je voeten te masseren en te helpen de bloedcirculatie. Geniet tot het water is afgekoeld.

Nu je weet hoe je een ontspannende voet recht genieten in uw eigen huis, kan je nooit wilt krijgen een dure voet elders genieten. Experimenteer met verschillende ingrediënten te zetten in uw voetbad, zoals rozenblaadjes, honing (die bekend staat om zijn hydraterende eigenschappen), tea tree olie of zelfs gedroogde pepermunt bladeren en te genieten.