O2s

Hoe maak je een harde contactlens verwijderen

Contactlenzen moeten altijd met zorg behandeld worden, niet alleen wanneer je ze in, maar ook als je ze eruit te halen. Zachte contactlenzen kan het gemakkelijker zijn te hanteren, maar RGP (harde zuurstofdoorlatende), ook wel bekend als harde contactlenzen, misschien een beetje lastiger te verwijderen want het is niet zo buigzaam als de zachte tegenhanger. Hieronder vindt u instructies over hoe u voorzichtig verwijderen van een harde contactlens.

  1. Houd uw handen en vingers steriel. Zorg ervoor dat u schone handen en vingers bij het opzetten van en het verwijderen van contactlenzen moet nummer een altijd op je lijst. Scrub en was uw handen met water en zeep voordat u uw contactlenzen en lenzen container. Voorzorg is nodig, omdat je te maken met iets dat je in je ogen. Als u zich niet aan een goede hygiëne en netheid, het is niet onwaarschijnlijk voor uw contactlens besmet te zijn met minuscule vuil en bacteriën.
  2. Open je ogen wijd. Kijk recht vooruit, terwijl het houden van uw ogen te openen voor de volle omvang.
  3. Houd uw bovenste en onderste oogleden. Zet een wijsvinger op je bovenste ooglid en trek het omhoog. De zet je andere wijsvinger op het onderste ooglid en trek het naar beneden.
  4. "POP" de lens uit uw oog. Houd je beide oogleden, een keer knipperen. Knipperende moet "pop" of dwingen de lens uit uw oog. Wees klaar om hem te vangen met de hand is dat het dichtst bij de onderste ooglid. Als de lens niet naar buiten komen de eerste keer is, verplaatst u de vingers, en herhaal het proces.

Optie: Gebruik een miniatuur zuignap

Hoe maak je een harde contactlens verwijderen. Houd uw handen en vingers steriel.
Hoe maak je een harde contactlens verwijderen. Houd uw handen en vingers steriel.

Optie: gebruik een miniatuur zuignap. U kunt eenvoudig kopen dit bij een apotheek. Een zuignap is aan te bevelen bij het verwijderen van harde contactlenzen, omdat ze niet zo buigzaam als de zachte degenen. Wat u moet doen is om de zuignap rechtstreeks van toepassing op de lens, en niet het oog. Wanneer de zuignap is vergrendeld op je lens, langzaam en voorzichtig draai de lens af van uw oog. Haal uw lens van de zuignap aan de lens en afglijden van de zuig aan zijn kant. Probeer niet de lens direct te verwijderen van de zuignap, omdat het kan beschadigen of vervormen uw lens.

Hard (RGP) contactlenzen zijn lastiger te verwijderen dan zachte contactlenzen, vooral omdat het niet zo buigzaam en flexibel als de zachte degenen. Je hebt zeker een zuignap te gebruiken als je niet kunt gebruik maken van de "blink-and-pop"-methode. Wat je altijd moet onthouden is om ervoor te zorgen dat je schone handen hebt. Je zou niet willen om uw contact lens vervuilen met bacteriën en stof dat kan irriteren en schade toebrengen aan uw ogen. Was uw handen grondig, niet alleen bij het opzetten van, maar ook voor het verwijderen van uw harde contactlens.