O2s

Hoe maak je een bocht op een snowboard te snijden

Iedereen die wil snowboarden moet weten dat gevaar en risico liggen op de loer in deze activiteit, maar met enige kennis en constante praktijk, kan men lichamelijk letsel of zelfs de dood te voorkomen. Voor de beginner, een van de fundamentele snowboard manoeuvres te worden begrepen en beheerst is het snijwerk aan de beurt.

Heel simpel gezegd

Heel simpel gezegd, carving bochten zijn snowboarden wendingen die snijden. Bij de uitvoering gravure beurten de snowboarder gebruikt de rand van het snowboard te snijden door de sneeuw tijdens het maken van een bocht. Hierdoor kerft een dunne lijn op de sneeuw in plaats van remsporen en zal de glide naar beneden gladder. Carving bochten zijn zeer vergelijkbaar met het draaien van de teen-side of hiel-zijkanten van een snowboard in het blad van een schaats.

De snowboarder kan beginnen oefenen met teen-side of hiel-side doorkruist. Verplaatsingssnelheid omvat om van de ene kant van de helling naar de andere kant de afdaling. Bij het verplaatsen en naar weerszijden van de vallijn het bestuur natuurlijk hoeken boven op zijn kant (hetzij teen of hiel-side zijrand). De snowboarder moet eerst zijn comfortabel met het doorkruisen van voordat u probeert om de raad van bestuur de rand te verhogen hoger.

Hoe maak je een bocht op een snowboard te snijden. Heel simpel gezegd.
Hoe maak je een bocht op een snowboard te snijden. Heel simpel gezegd.

Om het meest gebruik van doorkruisen de praktijk te maken, kan de snowboarder proberen doorkruisen met het bestuur opgeheven hoger op de rand terwijl het doorkruisen. Dit vereist de knieën en de enkels om meer buigen. Het belangrijkste doel van deze praktijk is om te leren om het bord te controleren terwijl het lopen naar beneden op de rand en om slippen te voorkomen. Wanneer men het vertrouwen in traverseren ontwikkeld, kan hij of zij beginnen met het leren hoe je scherpere bochten te snijden.

Op een matig hellend heuvel

Op een matig hellend heuvel, de snowboarder begint de afdaling dia door te duwen naar beneden met zijn hiel of tenen zonder leunen. Anders zal de snowboarder niet uit het lood. Het bovenlichaam moet blijven rechtop vanaf het middel. Alleen de heupen naar beneden moet worden het regelen van de raad van bestuur, het is allemaal in het onderlichaam, met name de voorste voet, die het snowboard stuurt.

Het eerste wat je moet doen bij het doorlopen van aan de rand is om het bovenlichaam te zetten in de richting die men zich beweegt. Verplaatsing wordt gedaan door meer van het lichaamsgewicht van de voorste voet en samen bewegend met de andere voet. Dit betekent dat het onderlichaam kantelt in de richting van de beweging en het bovenlichaam handhaaft de balans. De snowboard hoeken naar beneden een beetje als een traverse wordt gedaan.

Zoals de snowboarder blijft om te oefenen doorkruisen aan de rand en het maken van houtsnijwerk bochten, zal hij beseffen dat hoe hoger de raad van bestuur kantelt, hoe scherper de bocht. Omgekeerd, hoe lager de hoek van de rand van het bestuur van de sneeuw, hoe vloeiender de bocht.
Oefenen met verplaatsingen of carving bochten mag nooit worden gedaan op diep steile hellingen. Hoewel, als de ene krijgt een betere controle van de raad, doorkruist, en randen, kan men beginnen met het oefenen op steilere hellingen.

Op een matig hellend heuvel.
Op een matig hellend heuvel.

Carving bochten behoren tot de vele redenen die het snowboarden een risicovolle-nog-leuke activiteit. Voor veel, kunnen ze een bron van gebroken ledematen of neus, maar voor degenen die weten hoe ze te voeren en die zijn gewapend met kennis, kunnen ze een bron van plezier, genot, en een enorme rush van adrenaline zijn.