O2s

Hoe kan ik ingegroeide teennagels te beheren

Een ingegroeide teennagel kan pijn doen, omdat de nagel graaft in de huid op je teen. Hierdoor kan de huidlaag ontstoken en rood. Als u niet het beheer van uw ingegroeide teennagels op de juiste manier, zou u een infectie krijgt en dit kan leiden tot pus vormen op je teen. Wanneer dit gebeurt, moet u de ingegroeide vastgesteld door het ondergaan van een chirurgische ingreep, die kan duur zijn. Ontdek hoe goed uw ingegroeide teennagel te beheren door het lezen hieronder.

Hoe kan ik ingegroeide teennagels te beheren. Dingen om te vermijden.
Hoe kan ik ingegroeide teennagels te beheren. Dingen om te vermijden.

  • Ken de symptomen. Een ingegroeide teennagel meestal van invloed op de grote teen, maar het kan ook aanwezig zijn op de andere tenen. Ken de symptomen van een ingegroeide teennagel, zodat u weet wat te doen. Als je voelt wat pijn of ongemak op de zijkant van je teen en er is een beetje van zwelling en roodheid, hebt u mogelijk een ingegroeide teennagel. Indien onbehandeld, kan de ingegroeide ontwikkelen en er misschien een gelige afscheiding te zijn.
  • Vroege stadia. Als het is gewoon de vroege stadia van de ingegroeide teennagel, kunt u zorgen voor het probleem thuis. Week de aangedane voet in warm water voor 3 tot 4 maal per dag totdat het water niet meer warm. Was uw voeten minstens tweemaal per dag met water en zeep. Dep droog met een handdoek. Houd uw voet droog na het reinigen. Als u dit doet, de zwelling moet verdwijnen binnen een paar dagen.
  • Dingen om te vermijden. Wanneer u last heeft van een ingegroeide teennagel, vermijd het dragen van gesloten schoenen, omdat dit kan de zwelling toenemen. Vermijd lopen en rennen, zodat je niet druk toe te voegen aan het gebied, wat kan leiden tot het naar meer pijn te doen.
  • Raadpleeg een arts. Je moet onmiddellijk medische hulp te zoeken als de zwelling niet verdwijnen na 3 dagen van het verzorgen van het thuis. Als uw toestand erger wordt vóór 3 dagen, onmiddellijk naar de dokter. Als u lijdt aan diabetes, een arts raadplegen zodra u de zwelling voelen op je teen, zodat het niet erger en om te voorkomen dat het krijgen van infecties.
  • Behandelingen. Wanneer je naar de dokter, hij zal inspecteren de conditie van je ingegroeide teennagel zodat de nodige behandeling kan worden gedaan. Voor milde gevallen, zal de arts gewoon vragen u om uw voeten laten weken of een spalk op de teen, om de nagel verheffen en het van graven in de huid te voorkomen. In meer ernstige gevallen kan poliklinische ingreep nodig zijn. De arts zal verwijderen van de extra weefsel op je teen om het gebied sneller genezen.


Nu je weet hoe je een ingegroeide teennagel te beheren

Nu je weet hoe je een ingegroeide teennagel te beheren. U kunt iets doen om dit te voorkomen in de toekomst. In de meeste gevallen is de oorzaak van ingegroeide teennagels is onjuist snijden van de teennagels. U moet clip je teennagels recht en niet zo afgerond dat de nagels aan de zijkanten uit kunnen groeien en niet in de huid. Ook draag een goede passende schoenen en houd je voeten schoon en droog altijd.